Brzi i neodoljivi zalogaji s rajčicom

Dodajte malo uzbuđenja u vašu kuhinju uz ove ukusne i brze ideje sa svježim rajčicama i ukusnim dodacima. Pečene rajčice nevjerojatno su sočne i meke teksture, a vašem će danu dodati novu, uzbudljivu notu. Recepti su jednostavni za pripremu i idealni za svako doba dana i svaku prigodu: za doručak uz kajganu, sočni prilog ručku ili nezaboravni snack na kućnom tulumu.

Pečene rajčice s parmezanom

baked-tomato-recipes-650-6

Sastojci:
Nekoliko rajčica
Parmezan po želji (umjesto parmezana možete koristiti i komadiće mozzarelle)
Prstohvat papra i soli
Malo svježeg timijana

Priprema:
Rajčice prepolovite, posipajte s malo papra i soli, dodajte parmezan i malo timijana. Ubacite u zagrijanu pećnicu i pecite nekoliko minuta sve dok se sir ne rastopi.

 

Bruschetta s rajčicama i ricottom

shutterstock_400213075

Sastojci:
1 kruh baguette (bijeli, kukuruzni, po želji)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
Bosiljak (svježi ili sušeni)
1 paket Suntream cherry rajčica
Ricotta (količina po želji)

Priprema:
1. Narežite kruh na šnite debljine 1-1.5 cm, poslažite ga na lim za pečenje i ubacite u zagrijanu pećnicu na par minuta sve dok ne dobije lagano zlatnu boju.
2. Pomiješajte maslinovo ulje i sitno narezani češnjak te premažite šnite kruha.
3. Dodajte malo ricotte, a na vrh narezane cherry rajčice s bosiljkom.
4. Pecite u pećnici još nekoliko minuta na najvišoj temperaturi sve dok sir ne poprimi zlatnu boju.

 

Panini sendvič s mozzarellom i pekmezom od cherry rajčica

tomato-jam-panini1-jpg-550x756

Sastojci za pekmez od rajčica:
1,5 kg Campari rajčica, narezanih na manje komadiće
2 žlice meda ili šećera
2 žlice jabučnog octa
2 žlice vode
Malo soli i papra

Sastojci za panini sendvič:
8 šnita punozrnatog kruha
2 šalice mozzarelle
1 šalica parmezana
Pekmez od rajčice koji ste prethodno pripremili
4-6 listova svježeg bosiljka, usitnjenog
Maslinovo ulje ili maslac

Priprema pekmeza:
U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za pekmez od rajčice. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Po potrebi smanjite jačinu vatre kako se smjesa ne bi prepržila na dnu posude. Kuhajte sve dok se smjesa ne zgusne i ne poprimi čvrstu teksturu, što će trajati između 30 i 50 minuta.

Priprema panini sendviča:
1. Uzmite dvije šnite kruha i njihove vanjske površine premažite maslinovim uljem ili maslacem.
2. Jednu šnitu s unutarnje, nemasne strane, posipajte miksom mozzarelle i parmezana te dodajte bosiljak. Drugu šnitu premažite pekmezom od rajčice. Preklopite obje strane.
3. Ispecite u tosteru za sendviče ili na tavi sve dok šnite kruha ne poprime zlatnu boju i hrskavu teksturu.

Start typing and press Enter to search