Od doručka do večere s rajčicom

Pripremili smo vam tri ukusna i jednostavna recepta za doručak, ručak i večeru s aromatičnim i sočnim rajčicama u glavnoj ulozi. Koristite samo najbolje i provjerene sastojke za maksimalan užitak i bogatstvo okusa. Prednost ovih ideja je što ih možete kombinirati po želji: mogu biti glavno jelo, predjelo ili prilog, ovisno o vašem ukusu i apetitu.

DORUČAK: TOST S RAJČICAMA UZ JAJE NA OKO

Sastojci:
4 šnite kruha (birajte zdravije, punozrnate varijante, poput raženog)
2 žlice maslinovog ulja
Prstohvat soli i papra
Nasjeckani češnjak (po želji)
Nekoliko Sunstream cherry i Campari rajčica

Priprema:
Posložite šnite kruha na lim za pečenje i premažite maslinovim uljem, dodajte sol i papar. Pecite na 200 stupnjeva sve dok kruh ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice. U zdjeli pomiješajte rajčice, maslinovo ulje i nasjeckani češnjak, posolite. Smjesu prebacite na lim za pečenje i pecite u pećnici sve dok rajčice ne omekšaju. Izvadite iz pećnite i ostavite da se smjesa lagano ohladi. Šnite kruha premažite smjesom s račicama i poslužite uz pečeno jaje na oko.

shutterstock_465371432

 

RUČAK: TART S RAJČICAMA I FETA SIROM

Sastojci za tijesto:
250 g oštrog brašna
150 g maslaca
1 jaje
1 žlica soli

Sastojci za nadjev:
2 pakiranja Sunstream cherry rajčica, narezanih na polovice ili manje komadiće
100 g sitno narezanog feta sira
2 žlice pesto umaka
1 žlica Aceto balsamica
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica svježeg bosiljka (može i sušeni)
Prstohvat origana i timijana
Malo soli i papra (po želji)
Malo mlijeka

Priprema:
1. Zamijesite sastojke za tijesto, oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ohladite u hladnjaku 30 minuta.
2. Popržite cherry rajčice na vrućoj tavi bez ulja sve dok koža ne popuca, a zatim ulijte aceto balsamico i kuhajte minutu, odmaknite sa štednjaka.
3. Razvaljajte tijesto i prekrijte kalup. Možete i preko ruba kalupa tijestom preći cca. 1 cm kako biste formirali rub.
4. Tijesto premažite pestom. Dodajte rajčice, feta sir, bosiljak i origano te ostale začine po želji. Rub premažite s malo mlijeka, a cijelu pitu lagano poškropite s maslinovim uljem.
5. Zagrijte pećnicu i pecite 15-20 minuta na 190 stupnjeva sve dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
6. Poslužite uz pečeno meso po želji i zelenu salatu.

shutterstock_686667469

 

VEČERA: SALATA S TUNOM, SIROM I CHERRY RAJČICAMA

Sastojci:
½ konzerve crvenog graha
1 konzerva tune
200 g posnog ili zrnatog sira (može i neki drugi sir, npr. kockice feta sira ili mozzarele)
1 manji crveni luk, narezani
Nekoliko cherry rajčica, narezanih na polovice
Malo maslinovog ulja
Prstohvat bosiljka, svježeg peršina, papra i soli
Malo limunova soka

Priprema:
Sve sastojke ubacite u zdjelu i dobro promiješajte. Poslužite uz šnitu raženog kruha.

I ne zaboravite na desert! 🙂 

Start typing and press Enter to search