Proljeće u tanjuru uz cherry rajčice i šparoge

Jedva smo dočekali proljeće i sve vedre boje koje nosi sa sobom. Donosimo vam osvježavajuće recepte u kojima glavnu riječ vode cherry rajčice i šparoge. Ova jela priuštit će vam festival vedrih boja i neodoljivih okusa!

Proljetna tjestenina sa šparogama, graškom i cherry rajčicama

Predstavljamo vam jednostavno, brzo i lagano jelo koje pršti bojama. Umak je pripremljen od prirodnih sokova koje sadrži povrće s mrvicu bijelog vina i maslinovog ulja. Za zdravu varijantu birajte integralnu tjesteninu i posipajte je svježim bosiljkom uz par kapi maslinovog ulja.

Sastojci za 4-6 serviranja:
500 g integralne penne tjestenine
Vezica šparoga, narezanih
1 šalica odmrznutog graška
2 šalice cherry rajčica
2 luka
3 žlice maslinovog ulja
Pola šalice bijelog vina
Parmezan
Šaka svježih listova bosiljka
Prstohvat soli i papra

Priprema:
Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente. Na tavi popržite luk 3-5 minuta sve dok ne postane mekan i proziran. Dodajte šparoge, cherry rajčice, grašak, vino i sol te promiješajte. Poklopite poklopcem i kuhajte 3 minute na vatri srednje jačine. Zatim polovicu cherry rajčica lagano smrvite vilicom kako bi pustile sočan sok. Promiješajte povrće i nastavite kuhati još otprilike 5 minuta sve dok ne ispari polovica vina, a povrće ne postane mekano, no pazite da se ne pretvori u kašu. Kuhanom povrću dodajte kuhanu tjesteninu i ostavite nekoliko minuta kako bi se spojili okusi. Poslužite s parmezanom i svježim bosiljkom uz nekoliko kapi maslinovog ulja na samom kraju.

shutterstock_411917200

Fritaja s cherry rajčicama, šparogama i parmezanom

Ova šarena fritaja zdrava je i vrlo jednostavna za pripremu. Možete je poslužiti u svako doba dana: svakako je vrijedna malo ranijeg ustajanja ujutro, kao lagani i hranjiv ručak ili ukusna večera. Uvijek se možete poigrati namirnicama i dodavati povrće, začine i sireve po želji.

Sastojci za 4 serviranja:
Pakiranje Sunstream cherry rajčica, prerezanih na polovice
Vezica šparoga
3 žlice maslinovog ulja
50 g listova mladog špinata
8 jaja
50 g parmezana
Prstohvat soli i papra

Priprema:
Šparoge blanširajte u vrućoj i posoljenoj vodi te ih ocijedite. Jaja razmutite i dodajte im parmezan i začine te dobro promiješajte. U tavi zagrijte malo ulja, dodajte cherry rajčice i lagano ih ispecite. Dodajte listove špinata i šparoge, začine po želji i pirajte na laganoj vatri par minuta. Povrće prelijte jajima i ispecite s obje strane.

shutterstock_398611729

Pečene šparoge i cherry rajčice s feta sirom

Kada vam treba nešto jednostavno da jednostavnije ne može, a božanstveno okusom: ovo je recept za vas! Poslužit će kao idealan prilog glavnom jelu ili kao lagana večera.

Sastojci:
350 g šparoga
Pakiranje Sunstream cherry rajčica, prepolovljenih
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica aceto balsamica
50 g feta sira, izmrvljenog

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva. Na papir za pečenje posložite cherry rajčice i šparoge. Posipajte maslinovim uljem i octom te sve zajedno promiješajte. Pecite u pećnici 15 minuta i poslužite s posipanim feta sirom na vrhu.

Start typing and press Enter to search