Ukusni filmovi s hranom u glavnoj ulozi

Volimo hranu, volimo i film, a sretni smo kada se te dvije strasti spoje na velikom ekranu. Pripremite ukusne grickalice jer pred vama je popis zabavnih, emotivnih i duhovitih filmova u kojima hrana ima glavnu ili sporednu ulogu.

 

Glavni kuhar (Chef)
Topla priča, simpatični likovi i ukusna hrana osvojit će vas u ovom filmu. Glavni kuhar Carl Casper daje otkaz u finom restoranu u Los Angelesu jer nema dovoljno slobode za svoje kulinarske kreativnosti. Odluči kupiti kamion i započinje vlastitu kulinarsku avanturu. Simpatičan i topli film okuplja sjajnu glumačku ekipu, a neki od njih su: Dustin Hoffman, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Bobby Cannavale i Sofía Vergara.

chef

 

Put u Italiju (The Trip to Italy)
Provjereni dvojac kojeg čine Steve Coogan i Rob Brydon prenijet će vam bogate okuse talijanske kuhinje. Pratimo ih na putovanju kroz šest različitih talijanskih mjesta dok raspravljaju o kulinarstvu, filmu, pjesnicima…

mv_film_fest_trip_to_italy

 

Julie & Julia
Dvije legendarne kuharice i dva vremenska razdoblja isprepliću se u priči u kojoj glavne uloge imaju fantastične Meryl Streep i Amy Adams. Julia Child (Meryl Streep) svojim se kulinarskim umijećem proslavila 1950-ih godina, a 50 godina kasnije, mlada Julie Powell (Amy Adams) žarko želi u životu postići nešto više i ostaviti svoj trag. Tada se odlučuje na veliki zalogaj: pripremiti svih 524 recepata iz kuharice Julie Child, a svoje iskustvo podijeliti na blogu.

julie4

 

Juhu-hu (Ratatouille)
Remy ne odbacuje svoje snove samo tako! Sanja o tome da postane šef kuhinje, a njegova strast za kuhanjem jača je od svih prepreka i činjenice da je štakor. Pixarovu animiranu komediju kritika je nahvalila, a osvojila je Zlatnog Globusa za najbolji animirani film.

gjz2m8yfugjhgu9nr7s4qwgpgit

 

Jedi, moli, voli (Eat pray love)
Liz Gilbert (Julia Roberts) ima sve: muža, kuću i karijeru, ali svejedno joj nešto nedostaje. Odluči napustiti svoju sigurnost i komfor i upušta se u putovanje života kako bi pronašla samu sebe. Pritom uživa u talijanskoj kuhinji, otkriva snagu molitve u Indiji i ljubav na Baliju.

eat-pray-love-movie

 

Indijski začin na francuski način (The Hundred-Foot Journey)
Ovo je film koji spaja kulinarstvo i odličnu filmsku ekipu. Dovoljno je samo spomenuti da su producenti Steven Spielberg i Oprah Winfrey, a glavnu ulogu ima dobitnica Oscara Helen Mirren. Radnja filma će vas također osvojiti. Obitelj iz Indije seli u Francusku gdje otvara indijski restoran u blizini već slavnog restorana Madame Mallorey kojoj to baš i nije po volji… Uživajte u miješanju kultura i različitih recepata!

the-hundred-foot-journey

 

Specijalitet dana (Today’s special)
Kuhar Samir zna kako je to kada te životne okolnosti odvedu izvan zacrtanog puta. Nakon što odluči dati otkaz u restoranu na Manhattanu, planira odlazak na stažiranje u Pariz, ali očeva bolest ga zadržava u Queensu gdje preuzima očev restoran. I nije tako loše, osim što je restoran isključivo indijski, a Samir nema pojma o tome…

todays-special

 

Paklena kuhinja (Burnt)
Bradley Cooper u ulozi chefa Adama Jonesa pokazuje da samo talent često nije dovoljan. Adam je kulinarska zvijezda s dvije Michelinove zvjezdice, a njegovo arogantno ponašanje i problemi s drogom mogli bi ga skupo koštati. Da bi dobio i treću zvjezdicu, čeka ga težak put.

3

 

Start typing and press Enter to search