Zarja sorte rajčica: Prirodan i autentičan okus

Rajčica je jedna od najzdravijih namirnica, a kao jednogodišnja biljka može se uzgajati na polju, u plastenicima i staklenicima. U Zarja ponudi možete naći sorte rajčica: Cocktail, Avalatino, Sunstream i Snack.

Crvenim i slatkim plodovima prethode žuti cvjetovi, a stabljika i listovi prekriveni su sitnim „dlačicama“. Rajčici je za rast potrebno dosta svjetlosti, a zahtjeva umjerenu vlažnost zemlje i zraka. Tlo treba biti rahlo, plodno i slabe kiselosti, a posebno treba paziti da ima što niži nivo podzemnih voda.

U Zarji koristimo hidroponski uzgoj u zaštićenim prostorima s djelomično ili u potpunosti kontroliranim uvjetima u stakleniku ili plasteniku, koji pruža zaštitu od vanjskih, klimatskih i mehaničkih utjecaja te osigurava idealan omjer hranjiva, vlažnosti i temperature. Nema razlike u samoj kvaliteti proizvoda i njegovoj zdravstvenoj ispravnosti, dok je ekonomska isplativost značajna.

Manje je zagađenje tla otpadnim vodama iz proizvodnje jer se voda sterilizira te vraća u proizvodnju. Također, zbog uzgoja u sterilnom supstaru biljke nemaju mogućnost upiti štetne tvari koje se nalaze u tlu kao što su ostaci mineralnih gnojiva i kemijskih sredstava. Ovakav inovativan način nam omogućuje uzgoj prirodnih plodova pravilna izgleda kako bi ljubitelji rajčice uživali u sočnim okusima u svako doba godine.

Cocktail (Campari)
Campari rajčice su najslađe i najaromatičnije rajčice na tržištu zbog visokog udjela šećera te savršenog omjera slatkoće i kiselosti što im daje karakterističan okus. Ova je sorta stara 20-ak godina i razvijena od strane nizozemske sjemenske kompanije Enza Zaden.  Izgledom su nešto veće od cherry rajčica, a prepoznat ćete ih po žarkoj crvenoj boji i glatkoj koži. Upravo su campari rajčice mnogima najukusnije koje su kušali. U Zarji ih beremo i pakiramo na grančici s osam plodova ukupne težine 400 g, dok je prosječna masa ploda 50-55 g. Campari je, u fazi dozrijevanja, najbolje skladištiti na sobnoj temperaturi i podalje od direktnog sunčevog svjetla. Nakon što potpuno dozriju plodovi se mogu čuvati u hladnjaku kako bi se usporilo propadanje plodova.

slider campari

Avalantino (Harmony)
Avalantino sorta
dijeli neke karakteristike s campari rajčicama, a to su fantastičan sočan okus i izražena slatkoća, iako su plodovi nešto veći. I ovu je sortu razvila nizozemska kompanija Enza Zaden, a riječ je vrlo prilagodljivoj sorti koja se odlično snalazi u različitim i promijenjivim okolišnim uvjetima. Berba se odvija na grani, na kojoj se i pakira sa šest plodova srednje veličine, a njihova prosječna masa kreće se od 80-85 g. Pakira se u plitice težine 500 g.

harmony_cover

Sunstream (Cherry)
Sunstream cherry rajčica
sitnog je grozda težine tek oko 20-25 g. Izrazito je slatka i sočna, a karakterizira je tvrdo vanjsko tkivo, sjajna žarko crvena pokožica, te brzo i ujednačeno dozrijevanje. Također se bere na grani na kojoj se i pakira u plitice težine 250 g. I ova je sorta nastala u sjemenskoj kompaniji Enza Zaden.

sunstream_cover

Snack
Izuzetno slatki plodovi snack rajčice pojavljuju se u različitim bojama i zato su popularni i kod djece, a izvrsni i kao zdravi međuobrok s nogu. Plodovi su vrlo sitni, prosječne mase 8-25 g, vrlo brzo dozrijevaju i kao takvi se beru pojedinačno. U našoj ponudi naći ćete ih u plastičnim posudicama težine 200 g i poznatiji su kao Bumbolino snack.

slider bumbolino

Start typing and press Enter to search